недеља, 10. мај 2015.

Video nadzor i kamere


Video nadzor


Jedna od najnezgodnijih situacija koja vam se može desiti je da budete meta a onda i žrtva pljačke,
Vi ne možete sprečiti tuđe namere ali možete uraditi nešto za vašu sigurnost.
Postavljanjem sigurnosne, spoljne kamere za video nadzor dajete upozorenje da niste lak plen, te u startu možete pokolebati potencijalnog lopova.



Većina od nas još ne shvata koliko je u ovim turbulentnim vremenima potrebno da su im kuća ili poslovni prostor obezbeđeni, Olaka je misao da se to dešava tamo negde, nekim drugima.
Rešenje za sprečavanje ovakvih namera je vrlo lako-postavljanjem spoljne sigurnosne kamere, postavljanje unutrašnjih kamera, a onda povezivanje putem računara na sistem video nadzora.

Video nadzor se primenjuje odavno u svim onim institucijama koje se bave zaštitom informacija i robe, za nadzor radnika u procesu proizvodnje, a sve češće za nadzor domova, jer sama činjenica da mogu biti snimljeni ili prepoznati u toku istrage dovodi lopove do odustajanja u samom startu u većini slučajeva.



Tokom nadzora možete zapaziti eventualno sumnjiva lica, te preuzeti neke veće mere predostrožnosti, a ako se pljačka ipak desi, možete pronaći krivca te tako smanjiti nastalu štetu.
Kako je noć onaj deo dana kad se pljačke najčešće dešavaju, moja preporuka bi svakako bila instaliranje nadzora inracrvenim kamerama jer vam je tako prostor zaštićen u svakom trenutku, a i vi ste mirniji jer znate da imate nekog ko vrši nadzor.

Postoje različite vrste kamera od onih statičkih do pokretnih, do onih koje mogu zumrati nečije lice a da se pri tom ne gubi na kvalitetu snimka, kao i one koje bez gubitka na kvalitetu mogu snimati pod određenim uglovima.

Jednostavno, postoje svakakvi ljudi, postoje raznorazne situacije a na vama je da ne pristajete na rizik i imate stvari pod kontrolom.

Kako se video nadzor obavlja putem računara to vam daje mogućnost da u svakom trenutku putem bilo kog web aparata, bilo da se radi o PC računaru, lap-topu, tabletu, mobilnom telefonu.

Sve što vam je potrebno jeste internet veza te jednostravnim logovanjem u sistem pristupite nadzoru i proverite šta se dešava na terenu,

Нема коментара:

Постави коментар