недеља, 29. новембар 2015.

5 STVARI O VIDEO NADZORU


5 STVARI O VIDEO NADZORU

Oprema za video nadzor je neophodnost pri pokretanju biznisa, bilo da su u pitanju proizvodi ili usluga. Štaviše, sve više kompanija traži kamere i drugu opremu za video nadzor čim pronađe poslovni prostor. Bilo da u prostoru držite robu ili veoma skupocenu tehnologiju, video nadzor je jednostavan način da obezbedite Vaše poslovanje, i u krajnjem slučaju, profit. Iako deluje kao previše komplikovana i suvoparna tema, postoje određene činjenice o video nadzoru koje su fascinantne, i koje će Vas naterati da se više informišete o video nadzoru.


  1. Video nadzor je tehnologija stara više do 60 godina - iako se kod nas možda ne zna previše o video nadzoru, i smatra se novom tehnologijom, zapanjujuća činjenica je da oprema za video nadzor postoji još od 1942. godine. Tada je jedna CCTV kamera korišćena u Nemačkoj za lansiranje rakete V2. Širu primenu kamere su dobile šezdesetih godina.
  2. Svuda oko nas su kamere za video nadzor - procenjuje se da u svetu postoji 25 miliona CCTV kamera. Većina razvijenih zemalja ima CCTV, ali je podatak iz Velike Britanije najimpozantniji –na svakih 11 osoba postoji jedna kamera. To znači da prosečan žitelj Velike Britanije dnevno bude „uhvaćen“ na kameri 300 puta! Smatra se da će uskoro sve razvijene zemlje dostići, a možda i prestići ove britanske brojke.



  3. CCTV je najbolji način da zaštitite dom od provalnika - stručnjaci smatraju da se 67% provala u domu može sprečiti jednostavnim posedovanjem opreme za video nadzor.
  4. Video nadzor je najbolja prevencija - video nadzor najmanje služi za pronalaženje i hapšenje provalnika – prema nekim istraživanjima manje od 5% provala se razreši uz pomoć kamera. Ipak, broj provala koji je sprečen zbog postojanja sistema za nadzor je impozantan.
  5. Video nadzor ne služi samo kao zaštita od zločinaca - u zavisnosti od modela i proizvođača, kamere se mogu koristiti i za jednostavnu identifikaciju zaposlenih, za kontrolisanje saobraćaja, da spreče ulazak osoba u industrijske zone koje su zabranjene ljudima, pa čak i za kontrolu temperature u nuklearnim elektranama.


3 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Da li mozda mozete da nam kazete sta je najjeftinija opcija za kucnu upotrebu? Hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve zavisi sta zelite. Najbolje je da nas kontaktirate www.videonadzor.co.rs i dobicete preporuku vezano za to sto Vama treba.

      Избриши